050- 851 89 20

Gedempte Zuiderdiep 95
9711HD Groningen
info@schoneluchtgroningen.nl

cleanairjpg

Luchtkwaliteit verbeteren met hydroxyls

Hydroxyls of hydroxylclusters zijn de natuurlijke methode om de lucht van geuren, bacteriën en virussen te reinigen. Meestal gevonden op bergtoppen – vooral op zonnige dagen – zijn hydroxylen buitengewoon effectief in het doden van eencellige organismen zoals bacteriën, virussen, schimmels en schimmelsporen.

Ozon is ook de geur en de ziekteverwekker van de natuur, maar is giftig voor alle vormen van leven bij de concentraties die nodig zijn om effectief te zijn. Hydroxylen zouden echter bij elke concentratie veilig zijn.

Met de huidige technologie kunnen hydroxylen gemakkelijk worden gereproduceerd via compacte apparaten die kunnen worden gebruikt in ziekenhuizen (met name ziekenhuiskeukens), ouderenzorginstellingen en een breed scala aan andere toepassingen om de luchtkwaliteit te verbeteren en de lucht te ontdoen van ziekteverwekkers in de lucht, zoals aandoeningen van de luchtwegen en andere bacteriën die kunnen besmetten en zich in voedselproducten kunnen verspreiden.

Hydroxylen zijn ook effectief tegen een reeks geuren en elimineren geuren op basis van ammoniak in ongeveer de helft van de tijd van natuurlijke verspreiding. Bovendien zijn hydroxylen effectief tegen ethyleengas, dat wordt uitgestoten door fruit en groenten om de rijping te bevorderen. Bananen kunnen tot vier dagen extra bruin worden door ze te bewaren in een ruimte die wordt gecontroleerd door een hydroxylgenerator. Afval- en afbraakgassen kunnen ook worden verminderd door de aanwezigheid van hydroxylen. Hydroxylen hebben bewezen resultaten bij het verdrijven van rookgeuren.

Tests hebben een effectieve eliminatie door hydroxylen van de volgende aangetoond:

  • Escherichia coli
  • Staphylococcus aureus
  • Listeria
  • monocytogenes
  • Pseudomonas en Aspergillus niger
  • Campylobacter
  • Bacillus subtilis sporen
  • Salmonella
  • Saccharomyces cerevisiae

Hydroxylen zijn bekend bij wetenschappers en er is al zo’n 100 jaar onderzoek naar gedaan sinds Louis Pasteur ze voor het eerst ontdekte toen hij onderzocht waarom mensen die op grote hoogte in zonnige omstandigheden woonden over het algemeen gezonder waren dan mensen die op zeeniveau leven. Sindsdien hebben organisaties zoals het Britse leger eind jaren zestig onderzoek gedaan naar hydroxylen als een methode om bacteriologische oorlogvoering te bestrijden – alle artikelen en studies hebben de voordelen van het gebruik van hydroxylen bevestigd, maar waren tot deze eeuw niet in staat om ze te reproduceren met een compact middelen.

Wat is hydroxyl precies en hoe werkt het?
Hydroxyl is een watermolecuul dat een van zijn waterstofatomen mist. Omdat het molecuul in een onevenwichtige toestand verkeert, probeert het zijn ontbrekende waterstofatoom te vervangen. De hydroxyl (OH-) moleculen worden aangetrokken door eencellige organismen in de lucht, hechten zich eraan en scheuren met geweld een waterstofatoom van de celwand. Dit proces betekent dat hydroxylmoleculen nu weer H2O zijn – onschadelijke watermoleculen.

Ondertussen is de celwand van het organisme gescheurd en sterft het, als een uitgeknepen ballon. Dit is een zeer eenvoudige mechanische actie waar bacteriën en virussen niet immuun voor kunnen worden. Hydroxyl maakt geen onderscheid tussen bacteriën en virussen en valt ze allemaal gelijk aan.

Baxx is een pathogeen uit het milieu en een systeem voor het verwijderen van verontreinigende stoffen in de lucht dat het natuurlijke voorkomen van hydroxylclusters in de lucht reproduceert, zoals aangetroffen op grote hoogte en zonnige omstandigheden. Koude plasmatechnologie laat lucht door een klein koud plasmaveld stromen om hydroxylen te produceren, die via een sterke ventilator door een ruimte worden verdeeld. Watermoleculen in de lucht worden door het koude plasmaveld van Baxx getrokken en omgezet in hydroxylclusters – simpel gezegd verliezen ze een waterstofatoom. De hydroxylen worden vervolgens gedispergeerd en komen in contact met bacteriecellen waar ze zich hechten aan de celwand en een waterstofatoom verwijderen, waardoor de bacteriecel onmiddellijk wordt gedood. Het cluster herwint zijn ontbrekende waterstofatoom en keert terug naar een watermolecuul.

Het Baxx-apparaat is een compact roestvrijstalen 240 V-apparaat dat geen onderhoud of andere verbruiksartikelen nodig heeft dan elektriciteit, en dat hoog op een muur of plafond kan worden gemonteerd voor een maximale dekking. Het systeem maakt gebruik van watermoleculen in de lucht en vereist geen bijvulling, chemicaliën of enig ander medium om zijn hydroxylgenererende functie uit te voeren.

Link naar het oorsponkelijke artikel: https://www.hospitalhealth.com.au/content/clinical-services/article/upping-air-quality-with-hydroxyls-1299935436#axzz6Vek8UOJU

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on print
Share on email
Share on whatsapp