050- 851 89 20

Gedempte Zuiderdiep 95
9711HD Groningen
info@schoneluchtgroningen.nl

Marshall Spinoffs: Maak je lucht schoon

William Bryan

Nadat de Texas Rangers Major League Baseball-organisatie ActivePure-luchtreinigers in haar kleedkamer en sportschool had geïnstalleerd, bleek uit een onderzoek dat bacteriën en schimmels vrijwel werden geëlimineerd en dat het aantal luchtdeeltjes in de faciliteiten drastisch werd verlaagd.

Terwijl raketten brullen van lanceerplatforms en gegevens van ruimtevaartuigen terugsturen van verre planeten, worden de technologieën die deze machtige prestaties mogelijk maken elke dag in je handen gelegd als producten en technologieën die spin-offs worden genoemd. Ze zijn het resultaat van het feit dat de innovatie van NASA in handen is gegeven van het publiek, waar nieuwe gereedschappen en goederen worden geboren om het leven op aarde te verbeteren.

 
“Al meer dan 50 jaar werkt het Technology Transfer Office van het Marshall Space Flight Center van de NASA in Huntsville, Alabama, samen met innovators van het centrum om technologieën met commercieel potentieel te identificeren en deze technologieën in licentie te geven aan bedrijven die nieuwe commerciële producten hebben gemaakt die het leven hier hebben verbeterd Earth ‘, zegt Terry Taylor, manager van Marshall’s Technology Transfer Program.
 
In 2018 werd het 42e jaarlijkse nummer van NASA’s jaarlijkse Spinoff-publicatie uitgebracht, met daarin 49 nieuwe spin-offs van NASA-technologieën die zijn gecommercialiseerd en die een verschil maken in de wereld. Vier van die technologieën – hieronder gemarkeerd – hebben hun oorsprong te danken aan Marshall, een lange tijd leider in voortstuwing, levensondersteunende systemen en innovatie.
 
Door licht veroorzaakte oxidatie reinigt lucht, oppervlakken, kleding
 
Toen eind 2015 en begin 2016 een aardgaslek in Los Angeles duizenden mensen dwong om tijdelijk te verhuizen, konden duizenden meer dankzij een Marshall-spin-off in hun huizen blijven. Aerus Holdings – met hoofdkantoor in Dallas – gebruikte de ActivePure-lijn van luchtzuiveringsproducten om bewoners in staat te stellen in hun huizen te blijven. 
 
De Marshall-technologie is in eerste instantie ontwikkeld om lucht voor bemanningen in de ruimte te zuiveren door ultraviolet licht en metaaloxiden te laten reageren om de lucht te zuiveren van schadelijke verontreinigingen. 
 
De ActivePure-apparaten zuiveren de lucht in gebouwen – van huizen en bedrijven tot kleedkamers en restaurants – en kunnen bacteriën en schimmels op oppervlakken elimineren. 
 
Eén product kan zelfs op elke wasmachine worden aangesloten om de noodzaak van wasmiddel, bleekmiddel en warm water te elimineren.